Marsupi

Cu Marsupi îți porți bebelușul în siguranță. Instalare este simplă și intuitivă. Design-ul este special conceput pentru a distribui greutatea copilului între umerii și talia purtătorului. Criterii pe care Marsupi le îndeplinește:

1. Pentru bebe, doar cel mai bun e destul de bun! Materialele cu care lucrăm au certificare Oecotex 100 baby, standardul pentru siguranța copiiilor în textile. Pentru Marsupi „clasic” folosim bumbac 100% organic (producţie certificată). Marsupi breeze, conceput special pentru zilele calde, are 60% in şi 40 % bumbac. Țesătura permite aerului să ajungă la copilul tău şi previne astfel supraîncălzirea, transpirația excesivă și alte bucurii asociate cu căldura. Capsele tetierei provin de la PRYM, un producător mondial de vîrf, și sînt hipoalergene, fără nichel.

2.Susține poziția corectă a picioarelor și bazinului bebeluşului. Poziția cea mai indicată pentru purtat este cu picioarele depărtate la cca 100˚, și genunchii la înălțimea buricului. Marsupi susține copilul exact în această poziție (numită M, sau broscuță, sau …) prin „turul” lat (ajustabil cu banderola pt nou-născuți), și prin forma special concepută. Şoldurile bebeluşului sunt susținute optim. Poziția descrisă mai sus și vizibilă în ilustrații este benefică pentru articulația șoldului.

3.Susţine spatele bebeluşului. Partea din spate a Marsupiului sprijină spatele copilului şi nu îl apleacă excesiv. Astfel, bebeluşul tău este fixat de corpul tău şi dacă se află în poziţie verticală, şi dacă a adormit. Cusătura marchează minimul de prindere de 12 cm. Prindere cu astrahan.Bretelele lungi permit reglajul.

4.Tetiera: Partea din spate a Marsupiului ajunge peste capul copilului, pe toate cele trei laturi. Capul bebeluşului este asigurat şi previne căderea capului în spate sau în lateral. Acest lucru este foarte important, în special în perioada în care copilul nu îşi poate susţine capul de unul singur. Pe măsură ce copilul creşte, tetiera este folositoare în special când copilul adoarme. Asigură-te că tetiera este robustă şi nu îşi modifică forma când o împingi cu mâna. Marsupi este confecţionat cu capse fără nichel, hipoalergene.

5.Bretelele confortabile: Marsupi are bretelele late, gîndite special pentru confortul tău. Am optat pentru un design plat, care distribuie greutatea lui bebe foarte bine între talie și umeri. Atunci cînd e monat corect (vezi și „poziția corectă”), Marsupi ușurează povara multor părinți, printre ei unii cu dureri cronice de spate.

6. Urmărește fazele creșterii micuților: Bebelușii cresc foarte rapid, și modul/locul în care au nevoie de sprijin se schimbă cu vîrsta copilului. Marsupi este optimizat pentru perioada 0-6 luni, dar face treabă bună și mai tîrziu. Pentru nou-născuți reducem dimensiunea turului cu banderola (link). Pentru cei mai mari, putem susține suplimentar picioarele trecînd bretelele pe sub genunchi. Am putea spune că Marsupi creşte odată cu bebeluşul tău.

7.Permite reglaje: Pentru că fiecare bebeluş este unic, Marsupi poate fi adaptat în funcţie de nevoile tale şi ale copilului tău. Bebeluşii puraţi prea jos simt presiune când îşi împing picioarele înapoi. Astfel, cu fiecare pas pe care îl faceţi în această poziţie incorectă, articulaţiile şoldului sunt sub presiune şi încurajează dezvoltarea displaziei de şold.

8. Față în față cu bebe: În Marsupi, bebe e foarte bine susținut cînd stă cu fața către părinte. Astfel, copilul e mai aproape de tine. Greutatea bebeluşului este distribuită în talie şi pe umeri, pentru confortul tău. Sprijinul este optim, contactul vizual cu părintele este asigurat. Nu recomandăm purtarea copilului cu spatele la purtător: ergonomia / susținerea nu mai este optimă, și bebe este expus unui bombardament vizual de care nu se poate feri. Dacă vrei să-i oferi un cîmp vizual mai mare, încearcă purtatul pe șold: așa, bebe poate privi roată cît vrea, dar se poate și „ascunde de lume” sub aripa protectoare a mamei. Sau a tatălui.